Levendulából semmi sem elég. Mindig a születésnapom környékén van a levendula szüret és immár 3 éve én is, mint levendulaültetvény tulajdonos, saját terméssel büszkélkedhetem. Az a 200 tő, ami nekem van, bőven elég mindenre: olajat pároltunk belőle Pannonhalmán, illatos buzogányokat fontunk, a virágokat lemorzsolva párnácskák készülnek, csokrok lógnak mindenfelé, az öcsém szappant, anyukám pedig szörpöt főz belőle. A szörpöt könnyű elkészíteni, bárki nekikezdhet két maréknyi virággal is. Ugyanolyan népszerű, mint a gluténmentes levendulás keksz.
A szörp hozzávalói:
- 6 bögre cukor
- 6 (lehetőleg kezeletlen) citrom héja, vékonyan lehántva és a leve kifacsarva
- 2 bögre víz
- 2 bögre levendulavirág
Elkészítés:
A cukrot, a citromhéjat (vigyázzatok, a fehér része ne kerüljön bele) a citromlevet és a vizet egy lábasban felforraljuk. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, beleszórjuk a levendulavirágokat, elzárjuk alatta a lángot és lefedve pihenni hagyjuk. Néhány óra múlva átszűrjük, egyet forralunk rajta, és még melegen üvegbe töltjük, és száraz-dunsztba hagyjuk kihűlni.
http://www.levendulafarm.hu/levendulas-receptek/6-levendulaszorp
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: