Gourmet Mama

Levendula szörp


levendual_szorp_levendulafarmLevendulából semmi sem elég. Mindig a születésnapom környékén van a levendula szüret és immár 3 éve én is, mint levendulaültetvény tulajdonos, saját terméssel büszkélkedhetem. Az a 200 tő, ami nekem van, bőven elég mindenre: olajat pároltunk belőle Pannonhalmán, illatos buzogányokat fontunk, a virágokat lemorzsolva párnácskák készülnek, csokrok lógnak mindenfelé, az öcsém szappant, anyukám pedig szörpöt főz belőle. A szörpöt könnyű elkészíteni, bárki nekikezdhet két maréknyi virággal is. Ugyanolyan népszerű, mint a gluténmentes levendulás keksz.

A szörp hozzávalói:

  • 6 bögre cukor
  • 6 (lehetőleg kezeletlen) citrom héja, vékonyan lehántva és a leve kifacsarva
  • 2 bögre víz
  • 2 bögre levendulavirág

Elkészítés:

A cukrot, a citromhéjat (vigyázzatok, a fehér része ne kerüljön bele) a citromlevet és a vizet egy lábasban felforraljuk. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, beleszórjuk a levendulavirágokat, elzárjuk alatta a lángot és lefedve pihenni hagyjuk. Néhány óra múlva átszűrjük, egyet forralunk rajta, és még melegen üvegbe töltjük, és száraz-dunsztba hagyjuk kihűlni.

http://www.levendulafarm.hu/levendulas-receptek/6-levendulaszorp

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!