Gourmet Mama

Alakor lisztes buci – gluténmentes diétához

Az alakor liszt a legújabb „ősi” felfedezés. Állítólag megvolt már rég, de – akárcsak a tönkölybúzát – újra kellett éleszteni. Hát sikerült. Ugyanúgy működik, mint a zabliszt – tehát nem kel meg- de mivel nem is számítottam másra, jól tudtunk dolgozni egymással. Kislányom, Méda mostanában gyakran panaszkodik hasfájásról reggelente, ha előtte este kenyeret evett vacsorára… Tovább »

Ételek nyaraláshoz, strandoláshoz, leégés esetén

Akik narancssárga, piros és sötétzöld zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztanak, megvédhetik bőrüket a leégéstől, míg a tojás és a halak a már leégett bőr gyógyulását segíthetik. Nyaralás alatt sem szabad tehát megfeledkezni a megfelelő étkezésről, ezzel ugyanis sok bosszúságot megelőzhetünk. Nyáron a szervezet energiaigénye jelentősen lecsökken, ezért nagy melegben nem ajánlott a túlzottan nehéz, zsíros ételek fogyasztása. Napközben… Tovább »

Cukkini tócsni – megint egy gluténmentes

A cukkinit megetetni a gyerekekkel nagy művészet 10 éves kor alatt és 3 éves kor felett. Mindenféle formában igyekeztem elrejteni valami mögé-mellé, amíg kicsik voltak és ez a recept egyike ezeknek a próbálkozásoknak. Ketchupot (lehet már kapni stíviásat is!) adok melléje és úgy szinte bármit meg lehet velük etetni.  Hozzávalók baba-mama adaghoz (bár szerintem apának… Tovább »

Édes barnarizs golyók gyerekeknek gluténmentesen

A barnarizsgolyók édes változata ez, ami egy évesnek és hét évesnek is jó lehet uzsonnára, utazáshoz, vagy másnapi reggelire, ha marad belőle. 15 dkg barnarizs pici sóval megfőzve háromszor annyi vízben 1 alma lereszelve, egy éves kor felett citromlével megcsepegtetve 3 dkg (1 ek) mazsola előzetesen beáztatva 2 ek rizsszirup vagy méz (egy évesnek csak… Tovább »

Köles és barnarizs golyók kisgyerek kezecskékbe gluténmentesen

Kicsi gyerekeknek és fáradt anyukáknak való ez a gluténmentes golyó. Energiával tölt fel és igazán gazdag tápanyagokban is. A köles lúgosít, így fellélegezhetnek tőle a sejtjeink. Ráadásul megvan a másnapi köret az ebéd mellé, ha dupla adagot főzünk a kölesből vagy a rizsből, de utazáshoz is nagyszerű, dobozba rakható falatok. Nem muszáj golyóvá gyúrni, de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!