Gourmet Mama

Rakott palacsinta – az örök sláger – glutén-. laktózmentesen

A palacsintákat hajdinaliszttel és diótejjel készült palacsintatésztával készítettem, egyelőre tojással. A töltelékek pedig: Mák, dió, kakaó, fahéjas xilit, Natura pudingporból eritrittel/xilittel, zabtejjel készült puding                                  Tetejére kókusztejszín vagy kesuföl illik, ha laktózmentesen szeretnéd Ha nem, akkor citromlével, citromhéjjal és eritrittel/xilittel kikevert… Tovább »

Cukkini tócsni – megint egy gluténmentes

A cukkinit megetetni a gyerekekkel nagy művészet 10 éves kor alatt és 3 éves kor felett. Mindenféle formában igyekeztem elrejteni valami mögé-mellé, amíg kicsik voltak és ez a recept egyike ezeknek a próbálkozásoknak. Ketchupot (lehet már kapni stíviásat is!) adok melléje és úgy szinte bármit meg lehet velük etetni.  Hozzávalók baba-mama adaghoz (bár szerintem apának… Tovább »

Levendulás keksz kreatív anyukáknak gluténmentesen

Kisgyerekek mellett minden anyánál eljön a pillanat, amikor alkotna valami szépet, érdekeset néha csak úgy, a maga örömére. Van, aki elkezd szappant főzni, gyöngyöt fűzni vagy varrni. Van, aki – mint ahogy én is – inkább kézműves ennivalóságokat készít, bár ennek eredménye gyorsan eltűnik és még hírmondója sem marad. Töltsön el elégedettséggel viszont az a… Tovább »

Fahéjas méz

Ejtsünk néhány szót a fahéjas mézről… Mellékszereplő ugyan minden jelenetben, de szerintem vinné a gasztro-Oszkárt. Annyira egyszerű, hogy magamtól ki sem tudtam volna találni. Kedvenc óvónéninktől származik az ötlet. Tehát íme a leggyorsabb és legegyszerűbb kása-, süti- és palacsinta feltét: méz+őrölt fahéj.Tetszőleges mennyiségben és arányban lehet összekeverni. Szép, finom és jó illatú.  ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!