Gourmet Mama

Édesség babának és mamának cukkiniből

Igazi nyári recept mindenmentesen. Bármilyen édesítővel készíthetjük az előző blogbejegyzésben felsoroltak közül és természetesen a baba életkorához igazítva. A cukkininek most van a fő szezonja, egész nap azt esszük különböző formában. Igazán üdítő volt rátalálni erre a receptre. 25 dkg cukkini, feldarabolva 2 ek zabtejszín vagy kókusztejszín 1 ek kakaópor 1 ek méz vagy csicsókaszirup vagy… Tovább »

Levendula a kisgyerekekes konyhában

                A levendula a bőr és az idegek gyógyszere. Illóolaja és főzete is nyugtat. Már a kisbabáknál is lehet a masszázsolajba keverni, diffúzorban a szoba levegőjét frissíteni vele alvás előtt, teáját esetleg rózsaszirmokkal együtt gyerekekkel és fáradt anyukákkal megitatni, szörpöt készíteni belőle. A levendulamézet két éves kortól adhatjuk. Levendulacukrot vagy levendulás mézet is… Tovább »

Édes barnarizs golyók gyerekeknek gluténmentesen

A barnarizsgolyók édes változata ez, ami egy évesnek és hét évesnek is jó lehet uzsonnára, utazáshoz, vagy másnapi reggelire, ha marad belőle. 15 dkg barnarizs pici sóval megfőzve háromszor annyi vízben 1 alma lereszelve, egy éves kor felett citromlével megcsepegtetve 3 dkg (1 ek) mazsola előzetesen beáztatva 2 ek rizsszirup vagy méz (egy évesnek csak… Tovább »

Zabkása

A leghálásabb reggeli a zabpehely kása. Tudják ezt már az amerikaiak régóta. Szerintem néhányan nálunk is tudták, csak magyar családi mozi kevesebb készült sajnos – népnevelő céllal-, mindenesetre a zabpehely jó választás óránként ébredő egyévesek mellett élő, kissé energiahiányos anyukáknak is. Szeretjük. Mindenki. A 17 éves és a 7 éves is. Titka nincs, úgy jó, ahogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!