Gourmet Mama

Glutén érzékenyeknek alakor búza

Az alakor vagy egyszemű búza (Triticum monococcum) az egyik legkorábbi, emberek által termesztett búza.Az alakorból kiváló minőségű liszt készíthető, mely sárgás színezetű. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma igen magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Ideális gabona a modern „reformkonyhához”. A belőle készített étel könnyen emészthető.  A modern búzákkal szemben az alakorban levő gliadin kisebb mértékben mérgező… Tovább »

Édes barnarizs golyók gyerekeknek gluténmentesen

A barnarizsgolyók édes változata ez, ami egy évesnek és hét évesnek is jó lehet uzsonnára, utazáshoz, vagy másnapi reggelire, ha marad belőle. 15 dkg barnarizs pici sóval megfőzve háromszor annyi vízben 1 alma lereszelve, egy éves kor felett citromlével megcsepegtetve 3 dkg (1 ek) mazsola előzetesen beáztatva 2 ek rizsszirup vagy méz (egy évesnek csak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!