Gourmet Mama

Csicsóka a hazai superfood a babák étrendjében

A csicsókában lévő szénhidrát inulin formájú, ami gyakorlatilag emésztetlenül halad át a szervezeten. Az inulin egy növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el, tehát immunerősítő hatású. Még kiemelkedőbb hatása, hogy támogatja a lép, a máj és a hasnyálmirigy munkáját oly módon, hogy megfelelően dolgozza fel a keményítőt és… Tovább »

Rakott palacsinta – az örök sláger – glutén-. laktózmentesen

A palacsintákat hajdinaliszttel és diótejjel készült palacsintatésztával készítettem, egyelőre tojással. A töltelékek pedig: Mák, dió, kakaó, fahéjas xilit, Natura pudingporból eritrittel/xilittel, zabtejjel készült puding                                  Tetejére kókusztejszín vagy kesuföl illik, ha laktózmentesen szeretnéd Ha nem, akkor citromlével, citromhéjjal és eritrittel/xilittel kikevert… Tovább »

Édesség babának és mamának cukkiniből

Igazi nyári recept mindenmentesen. Bármilyen édesítővel készíthetjük az előző blogbejegyzésben felsoroltak közül és természetesen a baba életkorához igazítva. A cukkininek most van a fő szezonja, egész nap azt esszük különböző formában. Igazán üdítő volt rátalálni erre a receptre. 25 dkg cukkini, feldarabolva 2 ek zabtejszín vagy kókusztejszín 1 ek kakaópor 1 ek méz vagy csicsókaszirup vagy… Tovább »

Édes ételek cukor nélkül

Egy tanulmányból nemrég kiderült, hogy 1 éves kora felett szinte minden gyerek kap valamilyen cukros ételt vagy italt, pedig még nincs  szüksége rá. Hogyan váltsuk ki a cukrot legalább a kisgyerekek ételeiben? Nem lehet elégszer elmondani, hogy inni a tiszta víznél jobbat még nem találtak ki. Nálunk óvodáskorban gyógynövény (pl. citromfű) teát is kaptak a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!