Gourmet Mama

Almáspite nyári almából

Almáspitét lehet egyszerűen készíteni. Nagyon nagyon egyszerűen…

Csak egy bögre lisztet öntsünk bele egy nagy tálba és annyit tegyünk hozzá minden más összetevőből (cukor, zsiradék, folyadék), hogy összetudjuk gyúrni. Aztán, hogy ez a liszt rizs-, zabpehely-, hajdina-, alakor vagy egyéb, az már igazán rajtunk múlik. A barna-, kókuszvirágcukrot is elég szerintem 2-3 evőkanállal hozzáhinteni, pici vaníliát, ha van, almáspite fűszerkeveréket, citromhéjat, csipet sót, esetleg késhegynyi kardamomot belekeverni, meg 4-5 evőkanál kókuszolajat és annyi vizet vagy zabtejet, hogy összeálljon egy gombócba. Nem használtam hozzá tojássárgáját, hanem 2 evőkanál lenmagpelyhet beáztattam 1 dl vízbe még reggel és azzal helyettesítettem. Beteszed a hűtőbe tálastul, hogy dermedjen kicsit és addig lereszeled a 3 nyári almát, meglocsolod citromlével, keversz hozzá 2 evőkanál cukrot. A tésztát kicsi formákba nyomkodtam, rákerült az almaréteg, azt is befedtem tésztával, amit egyszerűen a két tenyerem között lapítottam ki és megsütöttem 180 fokon kb. 20 perc alatt.  

Alig több, mint fél órás történet…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!