Új év és új kezdetek… Új ízek, új receptek… Ideje elővenni a fagyasztóból azt a gesztenyemasszát. Ha ott nincs, akkor az áruházi hűtőpultból 🙂 Natúrt válaszunk, amiben sem cukor, sem aroma nincsen, jobb helyeken kapni ilyet. Esetleg van még nádcukros változat, ezzel sem nyúlunk nagyon mellé.
Más dolgunk nincs is, mint egy tálban villával összetörjük a kiolvasztott masszát, megszórjuk ízlés szerint cukorral (kókuszvirágcukrot szoktam kávéőrlőben porítani), 1 teáskanál kakaóporral, esetleg 1-2 csipet mézeskalács fűszerkeverékkel, majd 5-6 dkg vajat (vagy növényi margarint) megolvasztunk és az egészet jól összekeverjük. Egy gombóccá összeálló masszát kapunk így, amiből diónyi gömböket formálunk. Babaváltozata cukor nélkül, banánnal készülhet, de egy csipet fahéjat mindenképpen tegyünk bele. Finom nasi uzsonnára vagy csak úgy…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: