Gourmet Mama

Csicsóka a hazai superfood a babák étrendjében

csicsókaA csicsókában lévő szénhidrát inulin formájú, ami gyakorlatilag emésztetlenül halad át a szervezeten. Az inulin egy növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el, tehát immunerősítő hatású. Még kiemelkedőbb hatása, hogy támogatja a lép, a máj és a hasnyálmirigy munkáját oly módon, hogy megfelelően dolgozza fel a keményítőt és optimális szintre tudja hozni a vérben a cukrot. Ezáltal a növény első osztályú diétás alapanyag, nem mellesleg cukorbetegek számára is fogyasztható. Kedvező biológiai adottságait fokozza ásványi anyag tartalma ( kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink), valamint a béta-karotin-, B1;B2-vitamin, niacin- és C-vitamin-tartalma.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!