Gourmet Mama

Egyszerű vacsora gluténmentesen – csicseriborsólisztes lepcsánka

Csicseriborsólisztes lepcsánkaMi, Anyák, szeretjük a gyorsan elkészíthető vacsorákat, ebédeket, de azért jó néha a vajas kenyérnél egy kicsit több kreativitást igénylő ételeket készíteni, kicsit új ízekkel. Ez a csicseriborsólisztes krumplis lepcsánka éppen ilyen. Igazából ebéd mellé is jó köretnek, vagy utazáshoz nassolni valónak. 

 

 

  • 1 krumpli
  • 3 ek csicseriborsóliszt
  • 3 ek hajdinaliszt
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 3-4 ek víz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • szerecsendió
  • rozmaring apróra  vágva

A krumplit kockákra vágva megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, mert ha melegen keverjük hozzá a lisztet, nagyon lágy lesz a tészta. Aztán összetörjük egy villával, hozzákeverjük a többi hozzávalót,  összegyúrjuk és annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. Kis hengert formálunk belőle és lefóliázva hűtőbe rakjuk. Ezt a fázist ki lehet hagyni, de jót tesz neki. Utána a hengert felszeleteljük fél centi vastag korongokra és kókuszzsírban kisütjük.

Vacsorára kiváló salátával vagy bármilyen kenyérfeltéttel megkenve.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!