Mi, Anyák, szeretjük a gyorsan elkészíthető vacsorákat, ebédeket, de azért jó néha a vajas kenyérnél egy kicsit több kreativitást igénylő ételeket készíteni, kicsit új ízekkel. Ez a csicseriborsólisztes krumplis lepcsánka éppen ilyen. Igazából ebéd mellé is jó köretnek, vagy utazáshoz nassolni valónak.
- 1 krumpli
- 3 ek csicseriborsóliszt
- 3 ek hajdinaliszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 3-4 ek víz
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- szerecsendió
- rozmaring apróra vágva
A krumplit kockákra vágva megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, mert ha melegen keverjük hozzá a lisztet, nagyon lágy lesz a tészta. Aztán összetörjük egy villával, hozzákeverjük a többi hozzávalót, összegyúrjuk és annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. Kis hengert formálunk belőle és lefóliázva hűtőbe rakjuk. Ezt a fázist ki lehet hagyni, de jót tesz neki. Utána a hengert felszeleteljük fél centi vastag korongokra és kókuszzsírban kisütjük.
Vacsorára kiváló salátával vagy bármilyen kenyérfeltéttel megkenve.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: