Gourmet Mama

Cukkini tócsni – megint egy gluténmentes

cukkini és zöldségekA cukkinit megetetni a gyerekekkel nagy művészet 10 éves kor alatt és 3 éves kor felett. Mindenféle formában igyekeztem elrejteni valami mögé-mellé, amíg kicsik voltak és ez a recept egyike ezeknek a próbálkozásoknak. Ketchupot (lehet már kapni stíviásat is!) adok melléje és úgy szinte bármit meg lehet velük etetni. 

Hozzávalók baba-mama adaghoz (bár szerintem apának is jut belőle):

  • 1 cukkini lereszelve
  • 1 krumpli lereszelve
  • 1-2 ek kukoricakeményítő vagy hajdinaliszt
  • 1 tojás
  • só, szerecsendió, fokhagyma, ha szeretjük kakukkfű friss levelei

A hozzávalókat összedolgozzuk, ha híg lenne, keményítőt tehetünk még bele. Kis pogácsaformákat veszünk ki a masszából és forró olajban, kókuszzsírban átsütjük mindkét oldalát. Nem kell, hogy az olaj ellepje. Anya eheti fokhagymás tejföllel, salátával is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!