Gourmet Mama

Cukor nélkül édesen

Méz Az vitathatatlan, hogy az édes íz jelenléte fontos a gyerekek étrendjében is – a keserű és a savanyú is az lenne – tehát minden rendben van vele. Az édes ízzel magával igen, ám az, hogy milyen formában adjuk a kicsiknek, az már valóban vita tárgyát képezi. Két éves korig elég a gyümölcsben lévő édesség, és bár ezután is elég lenne, mégis inkább nézzük át azokat az édesítőszereket, amiket érdemes használni. A mézről tudjuk, mennyi tápláló összetevője van, a juharszirup, rizsszirup, agavészirup, csicsókaszirup is jól alkalmazható bizonyos ételeknél, a xilit, eritrit, maltit és a kókuszvirágcukor pedig egyenesen a mai kor leginkább felkapottabb cukorhelyettesítői lettek. A nádcukor is jól jöhet néha, de legjobb talán az, ha változatosan használjuk mindezeket, felváltva, hol ezt, hol azt tesszük bele egy-egy ételbe.  Valószínűleg ezek közül néhány majd idővel túlhaladottá válik, lesznek helyettük mások, de nagy eredmény, hogy már ennyi mindenből tudunk választani. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!