Az vitathatatlan, hogy az édes íz jelenléte fontos a gyerekek étrendjében is – a keserű és a savanyú is az lenne – tehát minden rendben van vele. Az édes ízzel magával igen, ám az, hogy milyen formában adjuk a kicsiknek, az már valóban vita tárgyát képezi. Két éves korig elég a gyümölcsben lévő édesség, és bár ezután is elég lenne, mégis inkább nézzük át azokat az édesítőszereket, amiket érdemes használni. A mézről tudjuk, mennyi tápláló összetevője van, a juharszirup, rizsszirup, agavészirup, csicsókaszirup is jól alkalmazható bizonyos ételeknél, a xilit, eritrit, maltit és a kókuszvirágcukor pedig egyenesen a mai kor leginkább felkapottabb cukorhelyettesítői lettek. A nádcukor is jól jöhet néha, de legjobb talán az, ha változatosan használjuk mindezeket, felváltva, hol ezt, hol azt tesszük bele egy-egy ételbe. Valószínűleg ezek közül néhány majd idővel túlhaladottá válik, lesznek helyettük mások, de nagy eredmény, hogy már ennyi mindenből tudunk választani.
Kommentek